Spletna trgovina deluje 24 ur na dan, vse dni v tednu. Naročila odpremimo v najkrajšem možnem času.

0
BLOG
PRIJAVA NA E-NOVICE
Prijavite se na #VITABABY
novice.
NOVO!
Mikrobiom-Intercell | Probiotik za odrasle

Mikrobiom-Intercell | Probiotik za odrasle

Izdelek Mikrobiom-Intercell vsebuje zelo širok spekter kar 33 med seboj dopolnjujočih se bakterijskih kultur iz 6 rodov in 19 bakterijskih vrst.

Mikrobiom-Intercell je odličen izdelek za vsakodnevno preskrbo. Vsebuje kar 15 milijard kolonijskih enot na kapsulo.

Inovativen postopek mikrokapsuliranja zagotavlja, da so črevesne bakterije stabilne ves čas shranjevanja, hkrati pa so občutljive bakterijske kulture zaščitene pri prehodu skozi želodec.

Količina: 30 ali 90 kapsul.
Sestava: Bakterijske kulture, inulin, krompirjev škrob, rastlinska kapsula iz hidroksipropil metil celuloze (HPMC), antioksidacijsko sredstvo: askorbinska kislina, sredstvo proti sprijemanju: magnezijeve soli maščobnih kislin. Inulin: 50 mg
29.90 59.90 
Dostava: 1-3 delovne dni.
Počisti
Dodaj na seznam želja
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Opis izdelka

MIKROBIOM-INTERCELL® – PRIJAZEN DO MIKROBIOMA

Mikrobiom-Intercell® je edinstven koncentrat bioaktivnih bakterijskih kultur, ki se med seboj dopolnjujejo glede na njihovo vlogo v določenem delu črevesja. Izbor sevov in njihova koncentracija v izdelku temeljita na najnovejših znanstvenih spoznanjih. V izdelku Mikrobiom-Intercell® se tako nahaja zelo širok spekter kar 33 med seboj dopolnjujočih se bakterijskih sevov iz 6 glavnih rodov in 19 bakterijskih vrst.

Pri izbiri bakterijskih sevov se je upoštevala tako njihova naravna vrstna pestrost kot tudi razmere v posameznem delu črevesja. Mikrobiom-Intercell® tako celovito oskrbo z naravnimi, fiziološkimi bakterijskimi kulturami. Izdelku Mikrobiom-Intercell® je dodan tudi inulin, naravna balastna snov iz cikorije. Inulin služi kot hranilna snov za fiziološke črevesne bakterije in je kot tak nepogrešljiv spremljevalec mikrobioma

MIKROBIOTA – »ORGAN« PRESEŽNIKOV

Človeško črevo je kompleksen ekosistem in življenjski prostor 100 bilijonov (1014) bakterij, ki pripadajo od 100 do 1200 različnim sevom. Združbo teh mikroskopsko majhnih »podnajemnikov« in njihovih dednih zapisov imenujemo črevesni mikrobiom. Število bakterij večkratno presega število telesu lastnih celic, teža te biomase pa znaša med 1,5 in 2,5 kg.

ČREVESNI MIKROBIOM IN ČLOVEK – ŽIVLJENJE V SIMBIOZI

V normalnem primeru človek in črevesni mikrobiom živita v sožitju, ki je vzajemno koristno. Človek mikroorganizmom nudi življenjski prostor in jih oskrbuje s hrano, mikroorganizmi pa v zameno skrbijo z razgradnjo hranilnih snovi, imunski sistem in obrambo pred škodljivimi mikroorganizmi.

MNOŽICA BAKTERIJSKIH SEVOV NAMESTO MONOKULTURE – RAZNOLIKOST 

Zdrav mikrobiom sestavlja množica različnih sevov, pri čemer prevladujejo človeškemu zdravju koristni mikroorganizmi, ki držijo maloštevilne slabe bakterije »v šahu«.

Potrebujete terapevtski nasvet?

Za terapevtski nasvet pokličite na 031 327 745 (10-15h) ali pišite na info@vitababy.si.

Sestavine: Bakterijske kulture, inulin, krompirjev škrob, rastlinska kapsula iz hidroksipropil metil celuloze (HPMC), antioksidacijsko sredstvo: askorbinska kislina, sredstvo proti sprijemanju: magnezijeve soli maščobnih kislin.

Inulin: 50 mg

Lastnosti: 

  • Brez glutena.
  • Brez laktoze.
  • Brez dodanega sladkorja.
  • Brez arom in konzervansov.
  • Vegansko.

 

ENA KAPSULA VSEBUJE:

Bakterijske kulture: 15 milijard (15×109) kolonijskih enot

1. Bifidobakterium longum IN-1 12. Lactobacillus brevis IN-1 23. Lactobacillus plantarum IN-2
2. Bifidobakterium longum IN-2 13. Lactobacillus bulgaricus IN-1 24. Lactobacillus reuteri IN-1
3. Bifidobakterium bifidum IN-1 14. Lactobacillus casei IN-1 25. Lactobacillus rhamnosus IN-1
4. Bifidobakterium bifidum IN-2 15. Lactobacillus casei IN-2 26. Lactobacillus rhamnosus IN-2
5. Bifidobakterium breve IN-1 16. Lactobacillus fermentum IN-1 27. Lactobacillus rhamnosus IN-3
6. Bifidobakterium breve IN-2 17. Lactobacillus helveticus IN-1 28. Lactobacillus rhamnosus IN-4
7. Bifidobakterium lactis IN-1 18. Lactobacillus helveticus IN-2 29. Lactobacillus rhamnosus IN-5
8. Bifidobakterium lactis IN-2 19. Lactobacillus helveticus IN-3 30. Lactobacillus salivarius IN-1
9. Enterococcus faecium IN-1 20. Lactobacillus paracasei IN-1 31. Lactococcus lactis IN-1
10. Lactobacillus acidophilus IN-1 21. Lactobacillus paracasei IN-2 32. Propionbacterium freudenreichii IN-1
11. Lactobacillus acidophilus IN-2 22. Lactobacillus plantarum IN-1 33. Streptococcus thermophilus IN-1

Mikrobiom-Intercell ne vsebuje: glutena, laktoze, mlečnih beljakovin, soje, arom, barvil, sladil, glazirnih sredstev in gensko spremenjenih organizmov. Izdelek je primeren za alergike, diabetike in ljudi s celiakijo.

Izdelek ne vsebuje sestavin živalskega izvora in je zato primeren tudi za vegetarijance in vegane.

Potrebujete terapevtski nasvet?

Za terapevtski nasvet pokličite na 031 327 745 (10-15h) ali pišite na info@vitababy.si.

Priporočeno odmerjanje: 1–2x dnevno, 1 kapsula po obroku, z zadostno količino vode. Priporočamo, da Mikrobiom-Intercell jemljete vsaj tri mesece, primeren je tudi za dolgotrajno uživanje. Pri večjih težavah jemljemo po 2 kapsuli na dan.

 

NE MARATE KAPSUL? NI PROBLEMA!

Vse bakterijske kulture v Mikrobiomu so že po naravi obstojne v želodčni kislini (3 ure v pH, ki je višji od 3). Kar pomeni, da tudi brez rastlinske kapsule preživijo prehod skozi želodčno kislino v črevesje. Zato lahko kapsulo tudi odpremo in zaužijemo samo vsebino – po obroku in z zadostno količino vode.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjujte nedosegljivo otrokom.

Shranjevanje: Hranite v hladnem in suhem prostoru (do 25°C). Izdelka ne izpostavljajte vročini ali direktni sončni svetlobi. Za ohranitev maksimalne koncentracije bakterijskih kultur shranjujte v hladilniku na temperaturi 2° C do 8° C, še posebej, če nameravate izdelek hraniti več kot tri mesece.

Mikrokapsuliranje: Bakterijske kulture so živa bitja z aktivno presnovo, zato se med dolgotrajnim shranjevanjem lahko pojavi znižanje aktivnosti ali koncentracije vsebovanih mikroorganizmov. Bakterijske kulture, ki se nahajajo v izdelku Mikrobiom-Intercell®, so mikrokapsulirane po inovativnem postopku, kar omogoča, da koncentracija bakterijskih kultur ostane visoka ves čas shranjevanja vse do zaužitja

Mikrokapsuliranje zagotavlja ovojem bakterijskih celic dodatno trdnost, zato ostaja njihova koncentracija tekom shranjevanja praktično nespremenjena. Mikrobiom-Intercell® je zato stabilen, kakovosten in varen izdelek, kar je pri aktivnih mikroorganizmih še posebej pomembno.

Potrebujete terapevtski nasvet?

Za terapevtski nasvet pokličite na 031 327 745 (10-15h) ali pišite na info@vitababy.si.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

Potrebujete terapevtski nasvet?

Za terapevtski nasvet pokličite na 031 327 745 (10-15h) ali pišite na info@vitababy.si.

Zakaj sosedovi niso bolni?
Te dni neštetokrat slišimo, češ da je otrok v vrtcu »staknil« virozo, ki se zdaj kot štafeta prenaša od enega družinskega člana na drugega. Drži, virusi so nalezljivi. Toda kako to, da se vedno lotijo enih in istih ljudi, drugih pa se niti ne pritaknejo?
Preberi več
Potrebujete terapevtski nasvet?

Za terapevtski nasvet pokličite na 031 327 745 (10-15h) ali pišite na info@vitababy.si.

Izbirate tudi lahko med

Vitababy

PRIPOROČA

preberite zanimivosti na
našem Vitababy BLOGU
1

junij

2021

Novice

1 junija 2021

Ponovno skupaj naročamo ekološka oblačila in dodatke KITE. Ta barvita in slikovita ekološka oblačila so tako prisrčnih barv in vzorcev, da se z lahkoto zaljubiš vanje. Poleg čudovitega izgleda pa seveda ustrezajo najvišjim ekološkim standardom.
15

marec

2021

Novice

15 marca 2021

Ponovno skupaj naročamo ekološka oblačila in dodatke KITE. Ta barvita in slikovita ekološka oblačila so tako prisrčnih barv in vzorcev, da se z lahkoto zaljubiš vanje. Poleg čudovitega izgleda pa seveda ustrezajo najvišjim ekološkim standardom.
4

februar

2021

Blog

4 februarja 2021

Dr. Sherri Tenpenny je ena izmed najbolj znanih zdravnikov v Ameriki in po svetu. Je glasna zagovornica svobodne izbire, vključno s pravico do zavrnitve cepljenja. Je strokovnjakinja za številne teme s področja integrativne medicine. Kot mednarodno znana govorka je zelo iskana zaradi svoje sposobnosti, da odlično predstavi znanstveno zanesljive informacije o nevarnostih cepljenja.
Košarica
V košarici ni izdelkov!
Nadaljuj z nakupovanjem