Spletna trgovina deluje 24 ur na dan, vse dni v tednu. Naročila odpremimo v najkrajšem možnem času.

0
BLOG
PRIJAVA NA E-NOVICE
Prijavite se na #VITABABY
novice.
Moč vitamina D

Moč vitamina D

Znanje je najboljše zdravilo!

Avtor: Ivan Soče
Izdajatelj: Založba Sitis.

Ne glede na način prehranjevanja ali življenjski slog obstaja samo en vitamin, ki ga s hrano ne moremo dobiti – to je vitamin D. Razumljivo, saj evolucijsko gledano vitamin D nikoli ni bil snov, ki bi jo bilo treba vnašati s hrano. Dovolj je bilo živeti in delati na soncu, tako kot so to počeli naši predniki, in potrebe po tej snovi so bile samodejno zadovoljene, saj ga naše telo samo tvori v potrebnih količinah, če smo le z večjim delom nezaščitene kože izpostavljeni sončnim žarkom.

24.80 
Dostava: 1-3 delovne dni.
Dodaj na seznam želja
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Opis izdelka

Tehnične specifikacije:

  • 280 strani
  • Trda vezava.

Neznanje je največji vzrok zbolevanju. Vse, kar potrebujete vedeti o vitaminu D in njegovem mogočnem vplivu na splošno zdravje in številne konkretne bolezni, je zapisano v tej knjigi.

Ker smo zaradi sodobnega načina življenja prikrajšani za možnost samooskrbe s sončenjem, ker še nimamo jasnih in glasnih opozoril o resnih posledicah pomanjkanja vitamina D in ker obstaja prava zmeda o priporočenih dnevnih vnosih, sem ocenil, da lahko prispevam k ozaveščanju o pomembnosti vitamina D in k dobri informiranosti o tem, kako tragične posledice povzroča njegovo pomanjkanje, koliko ga zares potrebujemo in kako ga lahko pridobimo. Znanje o vitaminu D je zelo pičlo. Generacije zdravnikov in drugih, ki bi naj skrbeli za naše zdravje laikov in medicinskih strokovnjakov se o vitaminu niso naučile praktično nič.

Iz strokovnih recenzij:

O vitaminu D v slovenski strokovni in poljudni literaturi ni napisanega prav veliko. Z rokopisom, ki sem ga dobil v oceno, se ta vrzel odpravlja.
Knjigo odlikuje odličen jezik in s številnimi referencami podkrepljene trditve, bolj znanstveno usmerjenemu občinstvu pa bodo gotovo všeč opisi številnih raziskav, katerih bistvo je avtor povzel na način, ki bo razumljiv tudi širšemu krogu bralcev.
Avtorju je uspelo pripraviti zahtevno in kompleksno zbirko podatkov o vplivu vitamina D na naše zdravje, ki bo lahko koristila raziskovalcem, ki se bodo v prihodnje lotili tega izredno pomembnega, a žal prepogosto spregledanega sopotnika ter oblikovalca našega zdravja in življenja.
Red. prof. dr. Iztok Takač, dr. med., svetnik
Vodja Klinike za ginekologijo in perinatologijo, Univerzitetni klinični center Maribor

Avtorju čestitam za celovito knjigo, ki omogoča tako bralcu, ki ima medicinsko znanje, kot tistemu, ki ga nima, da spozna vlogo vitamina D pri ohranjanju zdravja.
Hvaležna sem avtorju za olajšanje vsakdanje zdravniške klinične prakse, saj je sedaj veliko lažje odgovoriti na vprašanje, zakaj je pomembno doseči optimalno vrednost vitamina D – preprosto priporočimo knjigo o vitaminu D.
Ob branju knjige sem tudi sama ugotovila, v kolikšni meri je treba razširiti znanje zdravstvenih delavcev o povezanosti vitamina D in bolezni s področij njihovih ožjih specializacij, tako da je izobraževanje mogoče na vseh ravneh.
Dr. Martina Matovinović, dr. med.
Znanstvena sodelavka Medicinske fakultete Univerze v Zagrebu,
specialistka interne medicine, subspecialistka endokrinologije in diabetologije,
Zavod za endokrinologijo, KBC Zagreb

Glede na očitno pandemijsko razsežnost pomanjkanja vitamina D in potrebo po globalni rešitvi tega javnozdravstvenega problema ta knjiga prihaja ob pravem času.
Vsa znanstvena spoznanja o tem pomembnem hranilu so preverjena v praksi, zato bo knjiga del moje razširjene literature za predavanja na Visoki zdravstveni šoli v Zagrebu kakor tudi podlaga za mentorstvo izbranih zaključnih nalog.
Dr. Dario Lasić, dipl. inž.
Vodja Laboratorija za kemijske analize hrane,
Izobraževalni zavod za javno zdravstvo dr. Andrije Štamparja Zagreb

Knjiga je kritično pregledno delo, podkrepljeno s številnimi referencami, in mestoma ogledalo slovenske strokovne površnosti in pretirane družbene pasivnosti.
Menim, da knjiga pomembno prispeva k ozaveščanju o pomembnosti vitamina D. S kritičnimi poudarki in občasno provokativnimi zapisi avtor spodbuja kritično razmišljanje in vedoželjnost. Navajanje številnih sodobnih raziskav spodbuja bralca k preverjanju že usvojenih znanj in nadaljnjemu raziskovanju. To je razlog, da knjigo kot učni pripomoček priporočam študentom medicine, zdravstvene nege, dietetike in prehrane.
Avtor se v delu izkaže kot strokovno in moralno kompetenten, pri čemer se v komuniciranju z javnostjo odlikuje kot izjemno potrpežljiv kritik sodobne medicine in njenih dokazov.
Dr. Irena Sedej, univ. dipl. inž. živil. tehn.,
prehranska svetovalka in strokovno-raziskovalna sodelavka
za področje klinične prehrane v SB Novo mesto

Knjiga Moč vitamina D v razumljivem jeziku osvetljuje problem pomanjkanja vitamina D, izpostavi posebej ogrožene skupine prebivalstva ter opiše različne bolezni, ki bi lahko bile povezane s pomanjkanjem vitamina D. Menim, da bo knjiga zanimiva za širok krog bralcev, vključno z nosečnicami in mladimi mamicami, ki se včasih premalo zavedajo možnih ugodnih učinkov nadomeščanja vitamina D.
Dr. Andraž Dovnik, dr. med.

Knjiga Moč vitamina D je rezultat avtorjevega osebnega raziskovanja o vitaminu D. V njej lahko bralec najde podatke, ki jih večinoma ni mogoče zaslediti v drugi literaturi, zato bo zanimiva za strokovno in širšo javnost.
Prim. doc. dr. Ante Barbir, dr. med.

Knjigo sem prebrala in me je navdušila. Tako natančnega (strokovno in metodološko) opisa vitamina D še nisem zasledila, zato bo knjiga zelo dober vir informacij tudi za moje kolege.
Vitamin D je pomemben temeljni kamen, ki bo pomagal, da bodo vsi ostali ukrepi učinkoviti. Predstavlja trden temelj, na katerem gradite svojo hišo. Knjiga sistematično in z matematično natančnostjo opredeljuje problem nastanka pomanjkanja, probleme vnosa ali sinteze vitamina D in tudi njegovo nadomeščanje. Hkrati vam poda tudi napotke za varno uživanje in nadzor jemanja vitamina D.
Napotki iz knjige Moč vitamina D in knjige Hipokrat je bil kuhar – poti iz medicinskih iz prehranskih zablod vas lahko popeljejo nazaj v vaš izgubljeni raj zdravja in sreče. Toda brez vašega aktivnega sodelovanja in zavzemanja žal ne bo šlo.
Špela Resnik, dr. med., spec. druž. med.

Prejel sem pismo Gregorja Hočevarja, dr.dent.med. iz Centra Hočevar, ki je prijazno dovolil, da ga objavim.

Pravkar berem Vašo knjigo Moč vitamina D, ki mi jo podarila moja pacientka. Kljub temu, da je še nisem prebral do konca, sem začutil potrebo po tem, da Vam napišem tale mail. Sem izredno vesel, da tudi v našem majhnem slovenskem prostoru obstaja knjiga, kot je Vaša, ki ljudem objektivno predstavi problematiko pomanjkanja vitamina D.
Sam se ukvarjam z biološkim zobozdravstvom, ki med drugim zajema odstranjevanje vnetnih žarišč iz ustne votline in nadomeščanje vnetih zob z biokompatibilnimi keramičnimi implantati. Eden od naših pogojev za delo/operativne posege na pacientih je zadostna količina vitD3, ki jo pred posegom vedno preverimo. Ker je skoraj vedno prenizka, jo pred operativnim posegom dvignemo na 80 do 100 ng/mL.
Glede na to, da so uradne vrednosti vitD pri nas zelo nizke, kar v Vaši knjigi tudi omenjate, imam nemalokrat težave pri komunikaciji s pacienti; pravzaprav niti ne s pacienti, temveč z njihovimi osebnimi zdravniki, ki dvomijo v strokovnost dvigovanja vrednosti. Na srečo imam na razpolago kar nekaj tujih strokovnih člankov na temo povezanosti/soodvisnosti vrednosti vitD ter uspešnosti zobnih vsadkov v kosti.

Vaša knjiga bo nedvomno dodatna motivacijo za vse nejeverne paciente ter strokovno osebje.

Lepo Vas pozdravljam,
Gregor Hočevar

PS: Sam imam vrednost vitD okrog 160 ng/mL že nekja let, svoj čas sem jo imel celo več, tako da o neki predoziranosti res ni govora. Imam tudi kolege v Nemčiji in Švici, ki presegajo vrednost 200ng.

O avtorju:

Ivan Soče je borec za bolj zdrav način življenja, ustanovitelj in direktor podjetja SITIS, katerega poslanstvo je pomagati pri uresničevanju največje želje vsakega posameznika – biti zdrav. Sama beseda “sitis” pomeni “velika želja”. Zanesljivo poznate tisto, da zdrav človek ima tisoče (majhnih) želja, ko pa zboli ima le eno (veliko – sitis) željo, da bi bil zdrav. O sebi se rad pošali, da je dovolj star za nekaj znanja in modrosti, ter dovolj mlad, da se še z veseljem uči in informacije posreduje drugim.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

Izbirate tudi lahko med

Vitababy

PRIPOROČA

preberite zanimivosti na
našem Vitababy BLOGU
1

junij

2021

Novice

1 junija 2021

Ponovno skupaj naročamo ekološka oblačila in dodatke KITE. Ta barvita in slikovita ekološka oblačila so tako prisrčnih barv in vzorcev, da se z lahkoto zaljubiš vanje. Poleg čudovitega izgleda pa seveda ustrezajo najvišjim ekološkim standardom.
15

marec

2021

Novice

15 marca 2021

Ponovno skupaj naročamo ekološka oblačila in dodatke KITE. Ta barvita in slikovita ekološka oblačila so tako prisrčnih barv in vzorcev, da se z lahkoto zaljubiš vanje. Poleg čudovitega izgleda pa seveda ustrezajo najvišjim ekološkim standardom.
4

februar

2021

Blog

4 februarja 2021

Dr. Sherri Tenpenny je ena izmed najbolj znanih zdravnikov v Ameriki in po svetu. Je glasna zagovornica svobodne izbire, vključno s pravico do zavrnitve cepljenja. Je strokovnjakinja za številne teme s področja integrativne medicine. Kot mednarodno znana govorka je zelo iskana zaradi svoje sposobnosti, da odlično predstavi znanstveno zanesljive informacije o nevarnostih cepljenja.
Košarica
V košarici ni izdelkov!
Nadaljuj z nakupovanjem