Spletna trgovina deluje 24 ur na dan, vse dni v tednu. Naročila odpremimo v najkrajšem možnem času.

0
BLOG
PRIJAVA NA E-NOVICE
Prijavite se na #VITABABY
novice.
- 10%
NaturNa 3-consko ležišče | BIAL M | 90 x 200 cm | do 75 kg | EKO lateks + EKO bombaž
NaturNa 3-consko ležišče | BIAL M | 90 x 200 cm | do 75 kg | EKO lateks + EKO bombaž
NaturNa 3-consko ležišče | BIAL M | 90 x 200 cm | do 75 kg | EKO lateks + EKO bombaž
NaturNa 3-consko ležišče | BIAL M | 90 x 200 cm | do 75 kg | EKO lateks + EKO bombaž
NaturNa 3-consko ležišče | BIAL M | 90 x 200 cm | do 75 kg | EKO lateks + EKO bombaž

NaturNa 3-consko ležišče | BIAL M | 90 x 200 cm | do 75 kg | EKO lateks + EKO bombaž

OBVEZNA UPORABA letvenega posteljnega dna s prožnimi letvicami, kajti brez prilagodljivega posteljnega dna ne izkoristite vseh prednosti prilagodljivih, zračnih in naravnih ležišč.

Za malčke, mladostnike in odrasle, ki nimate težav s spanjem in pretežno spite na hrbtu ali na trebuhu.

Točkovno prilagodljivo ležišče v mehkejši izvedbi in širše cone zagotavljajo pravilno podporo telesu, kljub običajno pogostem premikanju po celotni postelji. Prevleka je iz čistega ekološkega bombaža, kar zagotavlja zdravo zračnost in naravno anti alergijsko zaščito.

Edina naravna ležišča v Sloveniji!
368.90 388.90 
Dostava: dobava 10-14 delovnih dni.
Počisti
Dodaj na seznam želja
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Opis izdelka

Višina ležišča s prevleko: 13 – 13,5 cm.

Umetni materiali in razne apreture, ki jih v želji po uničevanju pršic vsebujejo konvencionalni izdelki, lahko zaradi vsebnosti insekticidov slabo vplivajo tudi na vašega otroka. Posteljnina naj bo zračna in po možnosti iz naravnega ekološkega bombaža, ki je dokazano gojen brez herbicidov, pesticidov in drugih toksinov.

Zakaj so ekološki materiali tudi pri spanju najbolj priporočljivi?
Ob izrazu ekološki najprej pomislimo na visoko ceno izdelka. Deloma je to seveda res. Posteljnina iz ekološkega bombaža je zaradi nizke cene konvencionalnih bombažnih izdelkov razmeroma draga. Ni pa nič dražja od modnih blagovnih znamk, ki imajo visoko ceno in nobenega razloga zanjo. Pri ležiščih pa je drugače. Cene naših ležišč so v nekaterih primerih celo nižje od izdelkov blagovnih znamk, ki že vrsto let prevladujejo na slovenskem trgu. Cene, ki jih nudimo so dostopne zaradi kratkih poti in malo posrednikov. Iz Gvatemale do Belgije in do proizvodnje v Sloveniji. Res pa je, da so na tem področju nekateri konvencionalni izdelki absolutno precenjeni.

Bolj kot sami materiali so problematične obdelave le teh. Materiali niso več takšni, kot so bili. In vsako leto bo huje. V letu 2014 so največji porast zasledili prav pri spojini formaldehid, ki je po podatkih WHO dokazano rakotvorna. Poleg formaldehida, ki se nanaša na tkanine proti krčenju in mečkanju, se za zaščito proti pršicam uporabljajo insekticidi. Glavna sestavina poliestra je etilen glikol, ki lahko povzroči okvaro ledvic in živčnega sistema. A tudi naravni materiali niso več to kar so bili. Konvencionalni bombaž je poln pesticidov, herbicidov, … Te snovi povzročajo poleg prekomernega potenja, tudi alergijske odzive kože, nenehen občutek prehlajenosti in težko dihanje. Glavni sovražnik v postelji že dolgo ni več pršica, temveč kemikalije.

Kot pri hrani, je tudi pri teh izdelkih pomembno od kje prihajajo, kakšen je transport in skladiščenje.

V Evropi in delno tudi v Afriki so že poostrili nadzor nad količino uporabljenih kemikalij, vendar to ne velja za izdelke, ki prihajajo iz Azije, kjer v nenadzorovani količini uporabljajo formaldehide, spojine, ki povzročajo mutacijo in genotoksičnost živih organizmov. In teh izdelkov je v naših trgovinah vedno več. Surovine ne morejo vedno prihajati iz Evrope. Zato bodite pozorni na to, da končni izdelek, ki pride v vaš dom, nastane čim bliže vašemu domu. Zaradi dolgih prevoznih poti na kontejnerskih zbirnikih, kjer so izdelki vakuumsko zaprti, se kemikalije le še dodajajo, saj je treba izdelke poškropiti za zaščito pred plesnijo, bakterijami in glodavci.

Prevleka iz ekološkega bombaža: prevleka ležišča v osnovi ni pralna, ker niso narejene nobene obdelave proti krčenju in mečkanju materialov. Ekološki bombaž prešit z bombažem se namreč krči kar do 15 %. Če želite pralno prevleko, vam lahko naredimo tudi to. Material bomo pred šivanjem pralno obdelali, da se skrči in šele potem zašili prevleko. V tem primeru je samo jedro ležišča zaščiteno še z dodatno notranjo prevleko, ki omogoča spanje na ležišču tudi v času, ko se vrhnja prevleka po pranju suši. Zaradi več porabljenega materiala je doplačilo za ležišče v pralni prevleki 20 €.

Ležišče je primerno za:

  • otrokeker zaradi njihove velikosti izbira 7-conskega jedra ni smiselna. Točkovno prilagodljivo ležišče v mehkejši izvedbi in širše cone omogočajo pravilno podporo telesa ne glede na lego spanja. Kljub pogostemu premikanju otroka po celotnem ležišču ležišče Bial zagotavlja pravilno, naravno oporo hrbtenici. Tudi v času pubertete, ko telo najbolj raste in se razvija.
  • mladostnike, pri katerih izhajamo iz dejstva, da običajno nimajo težav s spanjem. Čeprav se zaradi telesne konstitucije za starost od 16 let dalje včasih izbere tudi že bolj dodelano sedem consko ležišče.
  • odrasle, ki pretežno spijo na hrbtu in/ali trebuhu in nimajo pri spanju posebnih težav.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

NaturnNa je slovenski proizvajalec v sodelovanju s priznanim belgijskim podjetjem, ki izdeluje latex ležišča že preko 50 let. Dve leti nazaj so postali 1. proizvodnja v Belgiji, ki je vzpostavila sistem, ki skrbno neguje naravne vire (nekdaj so v proizvodnji letno porabili 40 milijonov litrov vode, danes se v industrijske namene ne porabi niti kaplja pitne vode več. Več

Izbirate tudi lahko med

Vitababy

PRIPOROČA

preberite zanimivosti na
našem Vitababy BLOGU
1

junij

2021

Novice

1 junija 2021

Ponovno skupaj naročamo ekološka oblačila in dodatke KITE. Ta barvita in slikovita ekološka oblačila so tako prisrčnih barv in vzorcev, da se z lahkoto zaljubiš vanje. Poleg čudovitega izgleda pa seveda ustrezajo najvišjim ekološkim standardom.
15

marec

2021

Novice

15 marca 2021

Ponovno skupaj naročamo ekološka oblačila in dodatke KITE. Ta barvita in slikovita ekološka oblačila so tako prisrčnih barv in vzorcev, da se z lahkoto zaljubiš vanje. Poleg čudovitega izgleda pa seveda ustrezajo najvišjim ekološkim standardom.
4

februar

2021

Blog

4 februarja 2021

Dr. Sherri Tenpenny je ena izmed najbolj znanih zdravnikov v Ameriki in po svetu. Je glasna zagovornica svobodne izbire, vključno s pravico do zavrnitve cepljenja. Je strokovnjakinja za številne teme s področja integrativne medicine. Kot mednarodno znana govorka je zelo iskana zaradi svoje sposobnosti, da odlično predstavi znanstveno zanesljive informacije o nevarnostih cepljenja.
Košarica
V košarici ni izdelkov!
Nadaljuj z nakupovanjem