Opis
Tehnične specifikacije:
- 200 barvnih strani
- format 190 x 245 mm
- mehka vezava, šivano, broširano.
O čem avtorici knjige govorita tokrat:
- Kako iz kozarca vložnin dobimo več, kot smo dali noter?
- Kaj lahko shranjujemo v presni obliki, kaj v fermentirani, kaj pa je najbolj primerno pasterizirati?
- V čem je skrivnost obstojnosti trajnih pest?
- Kaj vse lahko vložimo v obliki presnega pesta?
- Kaj vse lahko fermentiramo?
- Kako uporabiti čim manj ali nič sladkorja v sladkih shrankih?
- Kako konzerviramo s pomočjo začimb in eteričnih olj? Katera gostila so zdrava in kako jih pravilno uporabiti?
- Kaj lahko gre narobe?
- Kako razlikovati kvasovke od plesni?
- Kdaj so “pokvarjeni” shranki, še vedno uporabni in kdaj jih moramo zavreči?
- Kako se izogniti napakam, zaradi katerih se shranki pokvarijo?
O avtoricah Sanji Lončar in Suzani Kranjec.
Sanja Lončar je vodja projekta Skupaj za zdravje človeka in narave, urednica istoimenske publikacije in soavtorica vseh knjig, ki so nastale v sklopu tega projekta. Suzana Kranjec je avtorica knjig Življenje brez glutena in Fermentiraj.si. Je prepoznavna blogerica aktivna na družabnih omrežjih, kjer vsakodnevno svetuje pri pripravi fermentirane hrane. Suzana je slovenska raziskovalka in pionirka v pripravi fermentirane hrane.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.