Spletna trgovina deluje 24 ur na dan, vse dni v tednu. Naročila odpremimo v najkrajšem možnem času.

0
BLOG
PRIJAVA NA E-NOVICE
Prijavite se na #VITABABY
novice.
Dr. Jacob's Vitamin D3 FORTE kapljice | 2000 I.E.

Dr. Jacob's Vitamin D3 FORTE kapljice | 2000 I.E.

Visoko doziran (2000 I.E.) sončni vitamin D3 forte v obliki kapljic za krepitev imunskega sistema, zdrave kosti, zobe in mišice.

Za novorojenčke, otroke in odrasle. Brez dodanih sladil, barvil, arom, konzervansov in drugih snovi. Brez bolečih krčev in napenjanja zaradi dodajanja D vitamina pri dojenčkih!

Količina: 20 ml (600 kapljic).
Sestava: Sončnično olje ’’high-oleic’’ (95 %), antioksidant: tokoferolni izvlečki (vitamin E naravnega izvora), vitamin D3. 
11.95 
Dostava: 1-3 delovne dni.
Dodaj na seznam želja
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Opis izdelka

VITAMIN D3 FORTE KAPLJICE DR. JACOB’S IMAJO ŠTEVILNE PREDNOSTI:

  • Preprosto doziranje s pomočjo natančne kapalke.
  • 50 µg / 2000 I.E. vitamina D3 na kapljico (1000 % PDV).
  • Sončnično olje z visoko vsebnostjo oleinske kisline ’’high-oleic’’
  • Visoka biorazpoložljivost: v maščobi topen vitamin D3 v sončničnem olju.
  • Steklenička vsebuje 600 odmerkov
  • Primeren za vegetarijance: vitamin D3 pridobivajo s pomočjo UV svetlobe iz naravnih virov.

Vitamin D3 pridobivajo s pomočjo UV svetlobe iz lanolina iz ovčje volne. Sam izdelek ne vsebuje lanolina in je primeren za vegetarijance.

Vitamin D3 v olju, ki ga vsebujejo vitamin D3 kapljice Dr. Jacob’s, znanstveno dokazano podpira naslednje telesne funkcije:

  • krepitev imunskega sistema
  • ohranjanje zdravih kosti in zob
  • vzdrževanje zdravja mišic.

KDAJ PRIPOROČAMO JEMANJE KAPLJIC DR. JACOB’S VITAMIN D3 FORTE

S prehrano lahko na žalost pokrijemo le del telesnih potreb po vitaminu D. Telo sicer samo izdeluje vitamin D, vendar pod pogojem, da se v zadostni meri izpostavljamo sončnim žarkom. V jesenskih in zimskih mesecih je sončnega obsevanja na področju naše geografske širine velikokrat premalo, zato prične ljudem primanjkovati vitamina D. Po mnenju Nemške družbe za prehrano (DGE) bi moral vsakdo imeti v krvnem serumu vsaj 50 nmol/l 25-hidroksi vitamina D.

Vitamin D3 forte kapljice Dr. Jacob’s vsebujejo sončnično olje z visoko vsebnostjo oleinske kisline t.i. ’’high-oleic’’. To olje vsebuje zelo malo omega-6 maščobnih kislin, bogato pa je z enkrat nenasičeno oleinsko maščobno kislino, ki je za razliko od nenasičenih maščobnih kislin z več vezmi odpornejša na oksidacijo. Rezultati analize so pokazali, da izdelek dolgo obdrži prvotno vsebnost vitaminov.

OLEINSKA KISLINA

Vitamin D3 forte kapljice Dr. Jacob’s so bile prve kapljice z vitaminom D3, ki so se pojavile na policah nemških lekarn. Razvoj izdelka je vključeval testiranje različnih nosilnih olj, med katerimi se je najbolje odrezalo naravno sončnično olje, saj ohranja stabilnost izdelka, prav tako pa deluje v sinergiji s tokoferoli, ki jih poznamo pod imenom vitamin E.

Sončnično olje z visoko vsebnostjo oleinske kisline (’’high-oleic’’)  spada med najobstojnejša rastlinska olja, zato se vitamini v izdelku ohranijo v nespremenjeni količini tudi več mesecev. Takšna stabilnost sicer ni samoumevna, saj so tokoferoli in vitamin D3 izredno občutljivi na svetlobo in stik s kisikom. Testiranja vsebnosti vitamina D3 v sojinem olju so pokazala, da se v tem nosilnem olju pod vplivom svetlobe sčasoma izgubi več kot polovica vsebovanega vitamina D3.

Kombinacija v maščobah topnega vitamina D in varovalnih gama tokoferolov zagotavlja dolgotrajno stabilnost izdelka in visoko biološko razpoložljivost. Vsebuje zelo malo nasičenih in omega-6 maščobnih kislin, ki jih je sicer v sodobni prehrani preveč.

VITAMIN D3 FORTE KAPLJICE DR. JACOB’S LAHKO ZMANJŠUJEJO NEVARNOST PADCA

Po šestdesetem letu starosti padci pogosto vodijo v zlom kosti, tako pri moških kot tudi pri ženskah. Povišano tveganje za padce je mogoče povezati z oslabljeno preskrbo z vitaminom D. Vsakodnevno uživanje vsaj 800 I.U. (mednarodnih enot) vitamina D3 iz različnih virov zmanjša mišično oslabelost in telesno nestabilnost, s tem pa se bistveno zmanjšati tudi nevarnost padca.

Sestavine: Sončnično olje ’’high-oleic’’ (95 %), antioksidant: tokoferolni izvlečki (vitamin E naravnega izvora), vitamin D3.

Izdelek je primeren za vegetarijance.

1 kapljica Vitamin D3 kapljic forte vsebuje 50 mikrogramov Vitamina D3 (2000 I.E.), kar je 1000 % priporočenega dnevnega vnosa.

Hranilne vrednosti:

* priporočeni dnevni vnos

Neto količina: 20 ml (600 odmerkov).

Navodila za uporabo: Odrasli in otroci, stari več kot eno leto 1 kapljica na dan, kapnemo na žlico ali neposredno pod/na jezik. Dojenčki 1 kapljica vsak 4.-5. dan, kapnemo na žlico, neposredno pod/na jezik ali ob dojenju na materino bradavico.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjujte nedosegljivo otrokom! Pri težavah z ledvicami, povišanemu kalciju (v krvi, urinu) ali pri nagnjenosti k nastajanju ledvičnih kamnov, se pred jemanjem vitamin D posvetujte z zdravnikom.

Shranjevanje: Po odprtju porabimo v 6 mesecih. Hranimo na hladnem mestu (6 – 25 °C) in zaščiteno pred svetlobo.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

Nemško podjetje Dr. Jacob's je bilo ustanovljeno leta 1997. Več o podjetju lahko najdete na njihovi uradni spletni strani: www.drjacobs.de  
COVID-19 z vidika Biološke medicine
Večina novic obravnava novi koronavirus kot grožnjo, ki je sposobna uničiti našo civilizacijo in bi morali biti vsi obsedeni z maksimalnim izogibanjem, da se ne okužimo. Na švicarski Kliniki Paracelsus, v zibki sodobne biološke medicine, imajo glede tega svoj pogled, ki ga želimo deliti z vami v naslednjih vrsticah.
Preberi več
Zakaj sosedovi niso bolni?
Te dni neštetokrat slišimo, češ da je otrok v vrtcu »staknil« virozo, ki se zdaj kot štafeta prenaša od enega družinskega člana na drugega. Drži, virusi so nalezljivi. Toda kako to, da se vedno lotijo enih in istih ljudi, drugih pa se niti ne pritaknejo?
Preberi več

Izbirate tudi lahko med

Vitababy

PRIPOROČA

preberite zanimivosti na
našem Vitababy BLOGU
1

junij

2021

Novice

1 junija 2021

Ponovno skupaj naročamo ekološka oblačila in dodatke KITE. Ta barvita in slikovita ekološka oblačila so tako prisrčnih barv in vzorcev, da se z lahkoto zaljubiš vanje. Poleg čudovitega izgleda pa seveda ustrezajo najvišjim ekološkim standardom.
15

marec

2021

Novice

15 marca 2021

Ponovno skupaj naročamo ekološka oblačila in dodatke KITE. Ta barvita in slikovita ekološka oblačila so tako prisrčnih barv in vzorcev, da se z lahkoto zaljubiš vanje. Poleg čudovitega izgleda pa seveda ustrezajo najvišjim ekološkim standardom.
4

februar

2021

Blog

4 februarja 2021

Dr. Sherri Tenpenny je ena izmed najbolj znanih zdravnikov v Ameriki in po svetu. Je glasna zagovornica svobodne izbire, vključno s pravico do zavrnitve cepljenja. Je strokovnjakinja za številne teme s področja integrativne medicine. Kot mednarodno znana govorka je zelo iskana zaradi svoje sposobnosti, da odlično predstavi znanstveno zanesljive informacije o nevarnostih cepljenja.
Košarica
V košarici ni izdelkov!
Nadaljuj z nakupovanjem